preskoči na sadržaj
Nastava na daljinu

Slika /slike/SkolaZaZivot/szz.jpg

NASTAVA NA DALJINU Vijest ima dokument u privitku

Dragi učenici, cijenjeni roditelji, nadam se da ste svi dobro i da uspijevate rješavati svakodnevne obveze. Velika većina učenika je aktivna u radu, izvršava sve zadane zadatke i dobro surađuje s učiteljima. Neki učenici još uvijek imaju tehničkih problema pa ih pozivam da se obrate razredniku/razrednici pa će on/ona organizirati pomoć. Možete se obratiti i meni, porukom na adresu zeljka.zubovic@skole.hr. One učenike koji se nedovoljno trude, pozivam da se aktivnije uključe u rad, kako ne bi imali teškoća u radu po povratku u školu. 

Ministarstvo znanosti i obrazovanja objavilo je smjernice za rad u nastavi na daljinu. Smjernice se nalaze na stranici Ministarstva, a stavit ćemo ih i na stranicu naše škole pa ih možete pročitati.

Želim vam i dalje uspješan rad u nastavi na daljinu. Ostanite doma i ostanite zdravi.

 

Ravnateljica

  :: opširnije :: 


objavio: Šime Gligora  datum: 29. 3. 2020. 20:36

NASTAVA NA DALJINU - ZA RODITELJE…

Poštovani roditelji, uspostavljen je sustav za praćenje „nastave na daljinu“.

 

 • Učenici od 1. do 4. razreda prate Školu na trećem i izvršavaju zadatke koje im učitelji šalju putem grupe koju ste formirali s učiteljicama.

 

 • Od sutra 18. 03. počinje nastava u „virtualnim razredima“ za sve učenike od 5. do 8. razreda i ona će se odvijati prema redovnom školskom rasporedu.
 • Učitelji će „biti nazočni u virtualnom razredu“ u vremenu u kojem prema „realnom rasporedu“ imaju nastavu i u tom vremenu će postavljati materijale za rad, zadavati zadatke i rokove izvršavanja zadataka te odgovarati na pitanja koje su učenici postavili i davati dodatna objašnjenja.
 • Učenik može u bilo koje doba dana biti u „virtualnom razredu“ i u jednom danu mora pregledati sve materijale i zadatke po predmetima koji su mu toga dana u rasporedu. Zadatke rješava u zadanom roku.
 • Da bi mogli realizirati ovakav način provođenja nastave, potrebna je kvalitetna suradnja s vama roditeljima. Zato vas pozivam da svakoga dana provjerite je li vaše dijete izvršilo obveze koje su mu zadane u „virtualnom razredu“.
 • Ukoliko dijete nije u mogućnosti izvršiti obveze u jednom danu, smatrat će se da je „izostalo“ s nastave te ste taj „izostanak“ dužni opravdati razredniku.
 • Ako se javi nekakav problem u praćenju ovakvog oblika nastave, molim vas da se obratite razredniku koji će organizirati rješavanje problema.

 

Vjerujem da ćemo zajedno prebroditi  izvanrednu  situaciju u kojoj smo se našli.

Zahvaljujem na suradnji.

 

Ravnateljica

  :: opširnije :: 


objavio: Šime Gligora  datum: 17. 3. 2020. 17:41

NASTAVA NA DALJINU - OBAVIJEST UČENICIMA

UČENICI OD 1. DO 4. RAZREDA

Učenici nastavljaju pratiti Nastavu na trećem prema danom rasporedu i izvršavati zadatke koje učitelji šalju u grupu koja je formirana s roditeljima.

 

UČENICI OD 5. DO 8. RAZREDA

 • Od srijede 18. 03. počinje nastava u „virtualnom razredu“.
 • Nastava u „virtualnom razredu“ organizirat će se prema redovnom školskom rasporedu sati.
 • Nastava za sve razrede organizirat će se u kanalu Teams na sljedeći način.
 • Učitelji će u vrijeme održavanja nastavnog sata prema redovnom rasporedu sati „biti nazočni u virtualnom razredu“, što znači da će u to vrijeme davati učenicima materijale za rad, objašnjavati zadatke, odgovarati na pitanja koje učenici mogu postavljati Chat-om (npr. 5.a u srijedu 1. sat ima Hrvatski jezik, učiteljica Antonija Škoda će od 8.00 do 8.45 „biti u virtualnoj učionici“, objasniti sve zadatke i Chat-om razgovarati sa svim učenicima koji su u to vrijeme „u učionici“).
 • Učenici mogu „ući“ u virtualnu učionicu u bilo koje doba dana, ali imaju obvezu u jednom danu otvoriti sve predmete prema rasporedu sati tog dana, proučiti materijale i pratiti naputke učitelja i zadatke. U bilo koje doba mogu i postavljati pitanja na koja će učitelj odgovoriti kad ih pročita.
 • Učitelj zadaje zadatke i rokove izvršavanja zadataka.
 • Učenik mora pratiti rokove i u zadanom roku riješiti i predati zadatak.
 • Učitelji će pratiti rad učenika i davati povratne informacije o radu u kanalu Teams ili u bilješkama u E-dnevniku.
 • Za sada se neće provoditi ocjenjivanje učeničkih radova.
  :: opširnije :: 


objavio: Šime Gligora  datum: 17. 3. 2020. 17:39

RASPORED „NASTAVE NA DALJINU“ ZA UTORAK 17.03. 2020. GODINE

UČENICI OD 1. DO 4. RAZREDA nastavljaju pratiti Nastavu na trećem prema ustaljenom rasporedu i izvršavaju zadatke koje im putem formiranih grupa s roditeljima šalju učiteljice.

 

UČENICI OD 5. DO 8. RAZREDA prate nastavu na Sportskoj TV prema sljedećem rasporedu:

5. razred  od 8.00

PREDMETI: MATEMATIKA, LIKOVNA KULTURA, INFORMATIKA, POVIJEST

 

6. RAZRED od 8.55

PREDMETI: MATEMATIKA, HRVATSKI JEZIK, GLAZBENA KULTURA, ENGLESKI JEZIK

 

7. RAZRED od 9.55

PREDMETI: MATEMATIKA, FIZIKA, GLAZBENA KULTURA, ENGLESKI JEZIK

 

8. RAZRED od 11.45

PREDMETI: FIZIKA, MATEMATIKA, GLAZBENA KULTURA, POVIJEST

 

Svi predmetni učitelji će tijekom jutra poslati uvodnu poruku učenicima o načinu poučavanja u „virtualnom razredu“ u kanalu Teams koje počinje od srijede 18. 03.

 

Pozivam sve učenike da do 15.00 sati otvore Teams i pročitaju uvodne poruke te pošalju učiteljima povratnu informaciju da su pročitali poruku i upit ako im nešto nije jasno.

 

Ukoliko netko od učenika ima poteškoća s radom u kanalu Teams neka se putem maila ili Vibera javi razredniku.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Šime Gligora  datum: 16. 3. 2020. 18:29

Nastava na daljinu - OBAVIJEST ZA RODITELJE

OBAVIJEST ZA RODITELJE

Poštovani roditelji, od ponedjeljka 16.03. počinje „nastava na daljinu“. Molim vas da pratite WEB stranicu Škole na kojoj će se redovito objavljivati sve važne informacije o provođenju „nastave na daljinu“.

 

RODITELJIMA UČENIKA OD 1. DO 4. RAZREDA

Učenici od 1. do 4. razreda će nastavu pratiti na HRT 3 programu – Škola na trećem prema rasporedu:

 1. Razred

8.00 – 10.00 h HRT 3 – Škola na trećem

 1. Razred

10.00 – 12.30  HRT 3 – Škola na trećem

 1. Razred

13.00 – 16.00 HRT 3 – Škola na trećem

 1. Razred

16.00 – 19.00 HRT 3 – Škola na trećem

 

Učiteljica i ostali predmetni učitelji će svakodnevno davati zadatke za samostalan rad putem virtualnih grupa koje su uspostavljene.

Svi materijali Škole na trećem će biti dostupni na upit i na Youtubeu pa ukoliko ga dijete ne može gledati u redovnom terminu ima mogućnost pogledati sadržaj programa u bilo kojem dijelu dana. Učenici su obvezni svakoga dana izvršavati obveze koje su im zadali učitelji. Ukoliko dijete nije u mogućnosti izvršiti svoje obveze u jednom danu, „izostanak“ treba opravdati učiteljici.

Roditelji koji nemaju mogućnost ostaviti dijete pod nadzorom kod kuće, mogu ga dovesti u školu od 8.00 sati. Molim roditelje koji će u ponedjeljak 16.03. dovesti dijete u školu da o tome što prije obavijeste razrednu učiteljicu.

 

RODITELJIMA UČENIKA OD 5. DO 8. RAZREDA

Učenici od 5. do 8. razreda će u ponedjeljak i utorak nastavu pratiti putem Sportske TV i u „virtualnom razredu“. U ponedjeljak 16. 03. učenici će, osim programa na Sportskoj TV stupiti u kontakt s razrednikom u „virtualnom razredu“. Raspored „susreta“ s razrednikom i programa na Sportskoj TV nalazi se na WEB stranici u uputi za učenike.

U utorak 17.03. učenici će pratiti nastavu na Sportskoj TV i stupit će u kontakt s predmetnim učiteljima u „virtualnom razredu“.

Od srijede 18. 03. krenut će nastava u „virtualnom razredu“.

Raspored održavanja nastave svakog će dana biti objavljen na WEB stranici Škole i u „virtualnom razredu“.

Učenik ima obvezu svakog dana izvršiti zadatke koji su mu zadani. Ukoliko učenik iz bilo kojeg razreda nije u mogućnosti izvršiti zadane zadatke, roditelji će opravdati „izostanak“.

Pozivam sve roditelje da upute djecu na primjereno ponašanje u „virtualnim razredima“.

 

Ukoliko trebate bilo koju dodatnu informaciju možete mi se obratiti putem elektroničke pošte na adresu: zeljka.zubovic@skole.hr.

Hvala na suradnji.

 

Ravnateljica

 

  :: opširnije :: 


objavio: Šime Gligora  datum: 15. 3. 2020. 13:58

OBAVIJEST RODITELJIMA O ODRŽAVANJU „NASTAVE NA DALJINU“

Poštovani roditelji, prema Odluci Vlade Republike Hrvatske, nastava se zbog opasnosti od širenja zaraze koronavirusom, prekida od ponedjeljka 16. ožujka. Škola će organizirati „nastavu na daljinu“.

Učenici od 1. do 4. razreda, nastavu će pratiti na HRT 3 programu od ponedjeljka prema sljedećem rasporedu:

Razred

Termin

 1. razred

8.00 – 10.00 h

 1. razred

10. – 12.30 h

 1. razred

13.00 – 16.00 h

 1. razred

16.00 – 19.00 h

Razredne učiteljice će biti u kontaktu s roditeljima i davati zadatke za samostalan rad.

 

 Učenici od 5. do 8. razreda nastavu će pratiti  u „virtualnim razredima“ uz pomoć informacijsko-komunikacijske tehnologije. U nedjelju će na web stranici Škole biti objavljene sve informacije o radu u „virtualnim razredima“ kao i rasporedi poučavanja.

Škola će organizirati prihvat učenika od 1. do 4. razreda koje roditelji nisu u mogućnosti ostaviti pod nadzorom kod kuće od ponedjeljka 16. ožujka od 8.00 sati.

Molim vas da redovito pratite objave na web stranici Škole.

Hvala na suradnji.

Ravnateljica

  :: opširnije :: 


objavio: Šime Gligora  datum: 13. 3. 2020. 16:05
 


TOČKA

Točka broj 4.
Školski list Osnovne škole Jurja Dalmatinca Pag


TražilicaOglasna ploča

Vremenik

VREMENIK II 2018/2019

Priloženi dokumenti:
vremenik II.pdf


Katalog udžbenika 2014/15

Korisni linkovi
preskoči na navigaciju