2021-11-12 13:46:01

OBAVIJEST RODITELJIMA O TRAJANJU GRAĐEVINSKIH RADOVA U PRIZEMLJU I NA 1. KATU ZGRADE MATIČNE ŠKOLE

Poštovani roditelji, najprije želim zahvaliti na razumijevanju i strpljenju za organizaciju nastave u uvjetima koji su zbog izvođenja građevinskih radova otežani i smanjuju kvalitetu održavanja nastave pogotovo za učenike od 1. do 4. razreda u matičnoj školi.

Tijekom izvođenja radova pojavili su se određeni problemi s izvođačima koji u nekim segmentima nisu poštivali potpisani ugovor, dinamika radova nije u skladu s ugovorenom pa radovi neće biti završeni na vrijeme (trebali su biti završeni do 18. studenog).

Do sada smo u nekoliko navrata na sastancima koordinacije na kojima su sudjelovali predstavnici Županije, nadzorni inženjeri i predstavnici izvođača radova pokušali dogovoriti rješavanje problema i poštivanje ugovora, međutim ne možemo biti zadovoljni s postignutim jer se dogovor oko brzine izvođenja radova od strane izvođača nije poštivao. Kad tome pribrojimo zarazu jednog od radnika i izolaciju drugih, problem s nabavom materijala za rad zbog globalne krize na tom području, dobijemo kašnjenje u izvođenju poslova.

Na zadnjem sastanku s nadzornim inženjerima i predstavnikom Županije je dogovoreno da će se i dalje vršiti pritisak na izvođača da se radovi završe u što kraćem roku, ali to zasigurno neće biti 18.11.

Ono što u cijeloj priči može utješiti jest činjenica da je obnova učionica pri kraju pa će se čim one postanu sigurne za boravak učenika, učenici u njih vratiti te će se paralelno odvijati nastava u učionicama u prizemlju i na 2. katu i završetak radova na 1. katu, naravno uz pojačano dežurstvo svih djelatnika škole i provođenje svih dostupnih mjera za zaštitu učenika.

Predstavnici roditelja razrednih odjela u matičnoj školi jučer, u četvrtak 11. studenog, su bili na sastanku na kojem je dogovoreno da ćemo iduća dva tjedna pratiti razvoj situacije te ću nakon tog perioda ponovo obavijestiti roditelje o stanju na gradilištu.

S poštovanjem.

 

Ravnateljica:

Željka Zubović, dipl. učitelj

 


Osnovna škola Jurja Dalmatinca Pag